SiteLock Hur allt började - Fagerlunds

Fagerlunds

Livet med vår husbil och lite till.

Hur allt började

 

2015

Hur allt började……..

Ska vi se oss om i Sverige och Europa så kan man inte göra med en båt. Och nu kände vi att vi ville göra lite annat än att vara på sjön. När vi väl började titta på husbilar gick det fort. Vi hade varit runt på ett antal husbilsfirmor och scannat av blocket och alla sajter som finns typ, på en vecka och till vår egen förvåning börjat besluta oss för att sälja båten och slå till på en Hobby som verkade fin.

…och vi blev med husbil den 29 juni !

Väl hos husbilsförsäljaren så var ju naturligtvis den bil vi bestämt oss för precis blivit såld. Försäljaren såg vår besvikelse och på försäljare manér lovade han oss ett riktigt bra pris på en annan Hobby som han visade oss. Vi provkörde och slog till. Vi la naturligtvis på lite lull lull som Ac, tv, solcell etc. ..

Sen kom den längsta veckan i vårt liv.

Onsdag 8/7

Vid hämtningsdags var bilen inte riktigt klar så försäljaren gav oss ett presentkort på 5000:-. Det visade sig till vår glädje att den AC som monterats var av en riktigt fin sort och betydligt dyrare. Om vi skulle betalat allt så skulle summan med bil och allt komma upp i några tusenlappar över 500000:- och vi har betalt 459000:-. Ingen super deal men tillräckligt bra för att göra oss glada. Det bästa av allt är att bilen är värd varje krona.

2015-07-08 14.53.10

Den 8/7  betalade vi och hämtade bilen. Samma kväll började pysslet i bilen. Majsan plockade upp det hon förberett i dagar och sorterade in det i skåp och lådor. Själv mös Björn mest och försökte komma underfund med hur allt fungerar i en husbil av modernt snitt.

9/7 mer pyssel och förberedelse och 10/7 dags för avfärd.

Först förbi Ninni och Erik sedan lite inköp i Högdalen. Provvägning på bilprovningen, 3530 kg. Oj lite väl mycket utan att ha packat några tunga saker. Vidare hem till Per och Elisabeth för att visa upp nyförvärvet sedan mot Leksand och ett besök hos svärfar John.

IMG_4442

Vidare på vår första semestertripp !

© 2019 Fagerlunds