SiteLock Semesterresa 2017 - Fagerlunds

Fagerlunds

Livet med vår husbil och lite till.

Semesterresa 2017

Här kan ni läsa om vår semestertripp 22 juni till 9 juli 2017

Vi startade hemifrån torsdag 22 juni för att bege oss ner mot Gränna Camping. Där hade vi bokat plats för midsommarfirande med våra grannar Dennis o Inger som redan var där med egen husbil.

Midsommardagen lördag 24 juni
Efter en god frukost vidare till Trelleborg och Dalabadets camping för en natt innan vi skulle ta färjan över till Sassnitz

Söndag 25 juni
Upp med tuppen och stod vi färjeläget redan 0630. Väl framme i Sassnitz- Rügen vid lunchtid letade vi rätt på ställplats Rügen Oasen vi siktat in oss på ca 1 km från stranden och Prora. Grillmiddag i solen sen en lång promenad ner till havet för att se det stora semesterparadiset för tyskarna som aldrig blev klart. Helt otroligt! Trötta kröp vi till kojs efter en lång och innehållsrik dag.

Måndag 26 juni
Efter en blåsig morgon och frukost inne gjorde vi oss klara för nästa mål – norra delen av Rügen med nationalpark och Kap Arkona. Kom inte närmare än 1 km därifrån med bil så vi beslöt att vända om och åka söderut ner mot ostkusten av Rügen. Camping Stranddörp i Lobbe fastnade vi för och vi fick två platser bredvid varandra.Sol och promenad till stranden. Grillmiddag med efterföljande avec och efterrätt.

Tisdag 27 juni
Frukost i solen och sen tog vi cyklarna till Göhren. Mysig liten stad. Lunch och shopping. Trevlig tur tillbaka och softstund med vila och bok. Fantastisk god middag på Gasthof Zum Walfisch då detta blev sista kvällen tillsammans för denna gång. Nästa dag skulle vi dela på oss för nya äventyr på varsitt håll.

Onsdag 28 juni
Lämnade Lobbe och vårt resesällskap och åkte iväg mot Celle. Sol men blåst. Tung trafik så vi beslöt att hoppa Celle och fortsätta så långt vi orkade mot Koblenz och Mosel. Efter 77 mil stannade vi i Wetzlar på en ställplats nästa kanalen och gamla staden. Fint och lungt. Lätt middag vid kanalpub , planering för nästa mål sen kom en välförtjänt nattikojan.

Torsdag 29 juni
Efter frukost vidare utefter Mosel och var skulle vi stanna nu ? Cochem fick det bli och en fin campingplats vid Mosel-kan vi ha det bättre ? Sillunch och sen pyssel med ”hus och hem”. Hittade storbutik nära så det blev lite shopping igen. Firade 2 år med husbilen – bubbel och löjrom , grillbit och sallad som avslutades med ostbrickan och kaffe i nyköpta termosen. Spegelblankt och stjärnhimmel med stjärnfall !

Fredag 30 juni
Frukost ute -varmt men blåsigt. Vi beslöt att ta cyklarna in till Cochem och se oss runt. Tog oss upp till Reichsburg och fin utsikt åt alla håll. Sen tillbaka ner till torget för en lättlunch i solen och bara titta på folk. Handlade persikolikör, plasttofflor, handväska och plånbok. Hemåt för lite powernap och säkjobb. Sen snurrade vi husbilen 1/4 varv för att slippa blåsten. Läste och softade innan tortellinimiddag i solen.

Lördag 1 juli
Idag for vi vidare utefter Mosel för att hitta en trevlig plats. Åkte ner förbi Zell och Brauneberg men vände tillbaka till Reil där vi såg en trevlig ställplats som beskrivits i Moselboken. Fin plats fick vi. Lite snacks vid inläggande lilla matställe sen en promenad in i Reil- liten ort men passade oss. Köpte Mosels kaffelikör och hittade sen Peter Barzen Weingut som får ett besök i morgon.

Söndag 2 juli
Idag blev det en vilo-och läsdag. Skönt det med! På eftermiddagen lite besök på Weingut och vinmuseet. Middag på närliggande Saloon och sen mys framför Mosel i solnedgången.

Måndag 3 juli
I dag rullade vi vidare efter att ha inhandlat en kartong flaskor  Moselvin hos Peter Barzen. Vi tänkte ta oss till Luxemburg och hittade en camping precis vid gränsen vid staden Echternach och floden Sauer. Fin plats vid floden. Hemmagjord pyttipanna och sen tog vi cyklarna över gränsen och strosade runt i staden. Hittade busstorget och då beslöt vi att ta bussen på 1 timme in till Luxemburg näst dag. Inköpte kallskuret till middag och njöt av sol och värme.
Satt uppe länge så nu kom till och med värmeljusen fram.

Tisdag 4 juli
Lång frukost sen promenad till busstorget. 40 kr per person t/r till Luxemburg – som hittat ! Staden var en blandning av nytt och gammalt. Banker och märkesbutiker i varenda hörn. Gamla murar och torn från svunna tider. Lunch på en thaibuffé och sen tog vi Gröna tåget som körde oss på en rundtur genom staden . Buss 110 tillbaka och sen avslutade vi dagen med Moselvin och kallskuret. Vart åker vi i morgon ? Ska vi pröva ställplats Greven som alla pratar om ?

Onsdag 5 juli
Efter frukost iväg in till Echternach för att tanka sen styrde vi direkt mot Grevens ställplats – 33 mil norrut. Glasspaus – sol- långtradare . Äntligen framme. Superfin ställplats vid båthamn . Varm och soligt. Tvättade och läste. Sen gigantisk middag på hamnkrogen.

Torsdag 6 juli
Lämnade ställplatsen vid 10-tiden och for vidare norrut mot nordvästra Tyskland och havet. Kunde vi hitta en trevlig plats där ? Bilkö på motorvägen utanför Hamburg och 50-tal polisbilar som ”tjöt” och ville komma förbi…. Olycka ? Knappast – men vad hade hänt ? G20 -mötet i Hamburg? Ja vad kunde det vara…… Vi löste det aldrig.
Väl framme vid havet snurrade vi runt och letade camping och hamnade tillslut vid St Peter -Ording på Camping Rönkendorf. Litet fint och lugnt ställe. Picnickorg och cyklarna till stranden som var jättebred och jättelång !! Varmt och skönt !

Fredag 7 juli
Efter frukost blev det en cykeltur på cirka 2 mil utefter havet och sen runt bygden. Läs/vilostund sen blev det Grillmiddag med egen potatisgratäng – mums.

Lördag 8 juli
Idag var det 2år sen vi hämtade hem husbilen och vi har hunnit köra 2195 mil.
Frukost och fix inför avfärd. Stannade vid Lidl för lite inköp sen mot Danmark.
Passerade gränsen kl: 13.02 och sen svenska gränsen kl: 17.00. Till Höör men avstängd Vägvåg – köpte pizza och tog oss till p-plats utanför. Beslöt att åka vidare och sova för natten på Quickstop Bengt i Örkelljunga . Perfekt ställplats 100 kr med el. I morgon fortsätter vi hemåt.

© 2019 Fagerlunds